OVER MIJ

Mijn naam is Nicolet Groen, ik ben specialist op het gebied van vastgoedpresentatie. Met een nuchtere en realistische aanpak zorg ik voor de meest optimale presentaties van te koop staande woningen. Mijn uitgangspunt: Zowel interieurfotografie als styling zijn belangrijke onderdelen van jouw merk en de wijze waarop jij jouw woningportefeuille in de markt zet.

Het huis moet tijdens de verkoopperiode presentabel maar leefbaar zijn. Hoewel vastgoedstyling onderdeel is van mijn dienstenpakket, ben ik wars van kussentjes schuiven, ik werk bijvoorkeur met de spullen die in het huis aanwezig zijn. In de meeste gevallen voldoet de standaard fotostyling prima. Pas indien het volgens ons allebei noodzakelijk is, wordt de dienst Vastgoedstyling ingezet. Ik verzorg ik de interieurfotografie, 360 graden opnames en plattegronden en een maak eventueel een korte maar krachtige video met jouw branding. Met deze aanpak worden jouw klanten niet opgezadeld met hoge kosten.

Sinds de start van mijn bedrijf in 2007 heb ik ruim 2000 vastgoedpresentaties verzorgd. En met succes: de verkooptijd van de woningen die door mij gepresenteerd werden, was in 2016 maar 7 weken tegenover gemiddeld 14,5 weken dat de woningen in Nederland, volgens de cijfers van de NVM, te koop stond. 

Cursussen

Vier keer per jaar geef ik de Cursus Vastgoedpresentatie in kleine groepjes van 3-5 personen. Tijdens de cursus leer ik makelaars, vastgoedstylisten en interieurontwerpers hoe ze de vastgoedstyling en interieurfotografie zelf kunnen doen. Er wordt natuurlijk uitgebreid aandacht gegeven in nabewerking in Adobe Photoshop CC eventueel in combinatie met Adobe Lightroom Classic. Daarnaast wordt ook ingegaan op de marketing van jouw bedrijf doormiddel van branding, social media en bloggen. Daarnaast geef ik op maat gemaakte cursussen interieurfotografie voor makelaarskantoren en één op één workshops interieurfotografie. De inhoud van die cursussen en workshops komt grotendeels overeen met dag 1 van de Cursus Vastgoedpresentatie. Neem gerust contact met me op voor meer info over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Boeken

Inmiddels heb ik 3 boeken gepubliceerd: Mijn kennis en ervaring op het gebied van vastgoedstyling heb ik gebundeld in het boek Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop. Dit boek leert verkopers stap voor stap hoe ze hun woning klaar maken voor de verkoop. Het staat boordevol praktische tips en handige checklists en is geïllustreerd met prachtige foto’s van huizen waarin ik mijn werk heb mogen doen. 

In het boek Video voor Vastgoed leg ik je stap voor stap uit hoe je je video opnames edit tot een kort, behapbaar en goed uitziend filmpje, inclusief logo's, titels en muziek. Gaat je voorkeur er naar uit om samen door te nemen hoe je een video maakt en nabewerkt dan is dat natuurlijk ook mogelijk in een één op één workshop. Neem daarvoor gerust contact met mij op.

Deze boeken zijn hier te bestellen

Het derde boek dat ik in 2017 heb geschreven is Fotografie voor Vastgoed. Het is het naslagwerk voor iedereen die bij mij een Cursus Vastgoedpresentatie of één op één workshop Interieurfotografie doet.

Blog

Op mijn andere website Picture & Space die volledig gericht is op educatie van vastgoedstylisten en vastgoedfotografen, blog ik regelmatig over mijn vakgebied.