Vastgoedpresentatie

Als makelaar weet je dat optimale presentatie van jouw vastgoedportefeuille nodig is voor een snelle verkoop en een zo hoog mogelijke opbrengst. Je weet ook dat de manier waarop je de huizen in de markt zet een van de belangrijkste middelen is om je te onderscheiden van je concurrentie. Met goede presentaties trek je niet alleen kopers maar ook verkopers die opzoek zijn naar een makelaar die het anders doet. Iemand die tijd neemt, die een persoonlijke benadering als drijfveer heeft, die oprecht  aandacht heeft voor zijn klanten, aankopers én het huis.

Vastgoedfotografie met de aandacht de die jouw klant verdient

Als specialist in vastgoedpresentatie help ik jou om het huis zo goed mogelijk de presenteren, met dezelfde aandacht die jij jouw klanten geeft. Ik neem de tijd voor interieurfotografie. Terwijl ik bezig ben in de woning leg ik, in heldere bewoording, uit wat ik doe zodat de verkoper begrijpt waarom ik bepaalde keuzes maak. Tussentijds de interieurfoto's bekijken is altijd mogelijk maar natuurlijk worden ze geperfectioneerd in Photoshop CC. In de nabewerkingen corrigeer ik kleur- en witbalans. Ook zet ik alle lijnen recht die recht horen te zijn en werk ik eventuele kleine oneffenheden weg.

Zoveel foto's als nodig

Om een woonboerderij in goed in beeld te brengen zodat de kijker begrijpt hoe het huis in elkaar zit aan de hand van de interieurfotografie en de buitenopnames, zijn gewoon meer foto's nodig dan voor een driekamerappartement.

Ik doe dus geen concessies in aantallen foto's, een maximum aantal beelden staat een goede woningpresentatie in de weg. Het aantal foto's per object kan dus behoorlijk verschillen: De meest optimale woningpresentatie staat voorop.

Realistische vastgoedfotografie

De ruimtes en de buitenkant van de woning fotografeer ik zonder extreme groothoek. Door gebruik te maken van de natuurlijke lichtinval in de woning krijg je geen overbelichte plafonds en valse schaduwen die kenmerkend zijn voor ingeflitste foto’s.

Door mijn unieke werkwijze benaderen de interieurfoto's zoveel mogelijk de werkelijkheid. Woningzoekenden ervaren hierdoor, tijdens de bezichtigingen, hetzelfde, positieve gevoel dat ze kregen bij het zien van de foto’s op Funda. De meest gehoorde opmerking die mijn klanten krijgen als ze een rondleiding geven: De interieurfotografie klópt eindelijk eens!

Vastgoedstyling

Bij een woning die in de verkoop staat is het interieur de inrichting van een etalage. Een evenwichtig, sfeervol ingericht en goed onderhouden huis trekt aandacht. Vastgoedstyling is voor vrijwel iedere woning in meer of mindere mate noodzakelijk daarom is fotostyling standaard inbegrepen bij de interieurfotografie. Dat is prettig voor je klanten, hun huis staat goed op Funda en ze kunnen het met trots delen op social media.

Opruimen en Schoonmaken

Een huis verkoopklaar maken bestaat grotendeels uit opruimen, schoonmaken, elimineren van storende elementen en kleine klussen uitvoeren. Met een goede indeling en de juiste plaatsing van bestaand meubilair en accessoires kan vaak meer dan je denkt. Het zijn vrijwel allemaal zaken die de verkoper zelf kan uitvoeren dus grote investeringen zijn vrijwel niet noodzakelijk. Door duidelijk uit te leggen dat alle ruimtes zichtbaar zijn voor iedereen die Funda bezoekt, is vrijwel elke verkoper bereid om tijd te investeren om het huis op orde te krijgen.

Het boek over vastgoedstyling

Om de verkopers optimaal voor te bereiden op de woningpresentatie tijdens de verkoop heb ik het boek Maak van je thuis een huis, klaar voor de verkoop geschreven. Met dit boek worden verkopers optimaal voorbereid op de interieurfotografie én de bezichtiging. Kies je voor mijn dienstverlening dan krijg je, voor ieder object dat je in de verkoop krijgt, een boek om te overhandigen aan jouw klanten. Natuurlijk is het boek ook beschikbaar als je werkzaam bent in een ander regio! Lees alles over in het boek.

Schriftelijk Vastgoedstyling-adviesrapport

Voor de meeste woningen is de uitgebreide fotostyling die ik standaard doe tijdens de interieurfotografie, voldoende. Sommige huizen hebben echter meer aandacht nodig voor ze klaar zijn voor de verkoop. Op basis van foto’s die door jou, als makelaar, worden aangeleverd, schrijf ik een gedetaileerd adviesrapport waarin ik, per ruimte, aangeef op welke punten de presentatie van de woning geoptimaliseerd kan worden.

Persoonlijk Vastgoedstyling-advies

Wanneer een meer persoonlijke benadering noodzakelijk is, bezoek ik de woning voor aanvang van het verkoopproces. Ik geef heldere uitleg over wat er moet gebeuren en vervolgens kunnen de handen direct uit de mouwen gestoken worden. Binnen enkele dagen wordt een uitgebreid adviesrapport toegezonden zodat de verkoper er zeker van is dat er niets over het hoofd wordt gezien.

Vanwege mijn praktische en nuchtere benadering van vastgoedpresentatie en het overzichtelijke karakter van de rapporten, worden in de praktijk vrijwel al mijn adviezen succesvol opgevolgd! Vanzelfsprekend zet ik de puntjes op de "i" als ik de woning kom fotograferen.

Samenwerken?

Ik ben geen telefoonnummer dat je belt op het moment dat je een huis in de verkoop krijgt maar een volwaardige sparringpartner op het gebied van jouw branding en marketing. Dat betekent het dat we samenwerken: Jij doet de opname terwijl ik aan de slag ga in de woning, zo raken we steeds beter op elkaar ingespeeld en dat schept vertrouwen bij jouw opdrachtgevers.

Kun jij je vinden in mijn filosofie, mijn werkwijze en wil jij met jouw makelaarskantoor boven de massa uitstijgen? Dan maak ik graag een afspraak om te kijken of het van beide kanten klikt. 

Aanvullende diensten

Plattegronden

Ondanks goede foto’s blijft het voor veel mensen lastig om de grootte en indeling van een huis in te schatten. Om een inzicht te geven in de mogelijkheden die de woning biedt, zet ik bestaande tekeningen om naar overzichtelijke plattegronden. Omdat ik het tijdens de fotografie goed in me op het kunnen nemen zijn vrijwel geen correctierondes noodzakelijk. Wanneer er geen tekeningen aanwezig zijn meet ik de woning in met nauwkeurige apparatuur.

Bij grote panden met afwijkende indelingen, of wanneer je een NEN 2580 certificaat wilt, besteed ik het werk uit aan een bouwkundig bureau zodat jij, als makelaar, zeker weet dat alle afmetingen en kubieke meters volledig correct zijn worden aangeleverd.

360 graden fotografie

Met 360 graden fotografie kan een woningzoekende op internet een kamer van alle kanten kan bekijken. Bij deze vorm van fotografie blijft echter geen enkele hoek onzichtbaar. Het is dus van groot belang dat de hele ruimte opgeruimd is. Is dat niet mogelijk? Zijn er hoeken die liever niet duidelijk in beeld komen? Dan maak ik geen 360 graden foto om de simpele reden dat het afbreuk doet aan de totale presentatie. Liever geef ik de verkopers de tijd om de ruimte goed op orde te krijgen zodat de potentiële koper de ruimte, tijdens een bezichtiging, goed kan bekijken.

Hoogtefotografie

Voor hoogtefotografie gebruik ik een 8 meter hoog statief waar mijn spiegelreflexcamera op gemonteerd wordt. Deze vorm van fotografie is vooral interessant vrijstaande of halfvrijstaande woningen met voldoende ruimte om de woning heen. Daarnaast kan ik een appartement tot de derde of vierde verdieping, recht van voren in beeld brengen zodat direct duidelijk is om welke wooneenheid het gaat.

Vastgoedvideo's

Ik maak voor jou krachtige vastgoedvideo’s. Maar voor vastgoedvideo geldt hetzelfde als voor 360 graden fotografie: Gedurende het filmen moeten de ruimtes opgeruimd en toegankelijk zijn. Waar ik met mijn fotocamera de rommel letterlijk achter me kan laten, is video onverbiddelijk, het laat alles zien. En dat is meteen ook het grote voordeel: Het geeft een uitstekend beeld van het huis. Bovendien is een filmpje goed deelbaar op social media. Mijn video’s zijn geen standaard ‘walk through’ van de woning. In maximaal anderhalve minuut laat ik de woning zien doormiddel van zorgvuldige montage, aangevuld met passende muziek, titels en natuurlijk jouw branding in beeld. Hierdoor blijft de kijker geboeid tot de laatste seconde.

VRAAG DIRECT EEN VASTGOEDPRESENTATIE AAN!