PORTFOLIO EN BRANDINGCHECK VOOR VASTGOEDSTYLISTEN

Ben jij werkzaam als vastgoedstylist en/of -fotograaf en dan zoek jij ongetwijfeld ook regelmatig naar objectieve blik op je werk. Het liefst van een collega met een enorme brok aan ervaring die de lat altijd op het hoogste punt heeft liggen. Met deze portfolio- en brandingcheck ligt dat binnen handbereik!

Sinds 2012 houd ik portfoliogesprekken met vastgoedstylisten die op willen gaan voor het Keurmerk Vastgoedstylist zodat zij weten of ze het juiste niveau hebben en hoe ze zich voor kunnen bereiden op het toelatingsexamen.

Nu is de portfolio- en branding check er ook voor jou! Iedere eerste vrijdag van de maand heb ik slechts twee plekken beschikbaar zodat we ruim de tijd kunnen nemen om jouw werk door te nemen.

Wat kun je verwachten van de Portfolio- en brandingcheck?

  • Voor het gesprek analyseer ik je website. Je krijgt handvaten aangereikt hoe je je site kunt verbeteren. Denk hierbij aan de user-interface, vormgeving, teksten en beeldmateriaal.
  • Het gesprek beginnen we met een kop koffie en wat lekkers zodat we op een ontspannen manier kunnen starten met de check.
  • Een eerlijke, onafhankelijk blik op de wijze waarop jij huizen klaar maakt voor de verkoop. Maar ook of de vormgeving van je portfolio, brochure en huisstijl in orde zijn.
  • Je krijgt adviezen over de fotografie van je projecten. Fotografeer jezelf dan leg ik uit hoe je je foto’s naar een hoger plan kunt tillen.
  • Wanneer je samenwerkt met een fotograaf werkt geef ik aan hoe je de fotograaf nog beter kunt briefen zodat de huizen in je portfolio het best tot hun recht komen.
  • De check duurt 2 uur maar houd rekening met uitloop!

Hoe bereid je je voor?

  • Schrijf een korte zakelijke presentatie over jou en je werkzaamheden die je ook mondeling kunt overbrengen.
  • Neem een portfolio van 5 afgeronde projecten mee met foto’s van de voor- en nasituatie. Indien je modelwoningen/leegstaand onroerend goed inricht neem hier dan zeker een woning van op in je portfolio.
  • Schrijf, in korte bewoording, op wat bovenstaande projecten in kernwoorden inhouden. Dat leert je nadenken over hoe je jezelf en je werk verkoopt aan potentiële opdrachtgevers.
  • Neem eventuele schriftelijk adviesrapporten mee, hoe eenvoudig ook! Ook wanneer je normaal gesproken geen adviesrapporten schrijft is het een belangrijke methode om te kijken op welke wijze je werkt en adviseert.

Na de portfoliocheck

Binnen 5 werkdagen krijg je een overzicht van alle punten die we mondeling al hebben besproken: Een praktische lijst met actiepunten waarmee je stapsgewijs aan de slag kunt om je werk en de uitstraling van je bedrijf nog beter te maken.

Je krijgt bovendien mijn handige ebook waarin ik helder uitleg hoe ik op snelle en effectieve wijze mijn interieurfoto’s bewerk in Photoshop CC.

Wanneer je de punten van van je lijst hebt afgerond vind ik het natuurlijk leuk om het resultaat te bewonderen. Vanzelfsprekend zal ik ook hier een objectieve blik op werken en, waar nodig je voorzien van afrondende adviezen.

Wat is jouw investering?

Allereerst je eigen tijd, niet alleen wat betreft de samenstelling van je portfolio maar ook het nadenken over je bedrijfsvoering en branding. Het is belangrijk dat je open staat voor kritiek. Dat is niet altijd leuk maar het helpt je verder! En natuurlijk heb je de wil om, na de check, zaken op te pakken die voor verbetering vatbaar zijn.

Deze goed onderbouwde, uitgebreide portfoliocheck vraagt een investering van € 145,- excl. 21% btw.

Lees hier de Algemene voorwaarden cursussen van Nicolet Groen Vastgoedpresentatie

TIL JOUW VASTGOEDSTYLINGBEDRIJF NAAR EEN HOGER NIVEAU