In mijn post over bloggen voor vastgoedstylisten gaf ik aan waarom bloggen belangrijk is in ons vakgebied en hoe je dat aanmoet pakken. En die blogs moet je delen om meer traffic naar je website te krijgen. Als je voor jezelf wilt schrijven is een dagboek een betere en minder tijdrovende oplossing. Ik liet vaak Twitter en Google+ maar achterwege omdat ik het te veel gedoe vond om van pagina naar pagina te hoppen.

Tijdsbesparing

Ik onderzoek al een tijdje hoe ik mijn blogs sneller en effectiever kan delen op social media om frustratie én tijd te besparen. Een aantal planners kunt je gratis gebruiken maar als je meerdere social media gebruikt kom je al snel in de knel vanwege het beperkte aantal accounts. Ook de integratie met Pinterest bleek lang niet altijd ideaal. Dus voor ik wilde investeren in een abonnement wilde ik zeker weten dat ik de juiste had. CoSchedule was de laatste in mijn rijtje. Een web gebaseerd platform én een plugin voor mij Wordpress site. Ik wist niet eens dat ik naar dat laatste opzoek was, of dat het überhaupt bestond, maar ik ben inmiddels overstag.

Wat is CoSchedule?

Het is belangrijk om zo veel mogelijk je content te delen op de verschillende social media platforms en met de Editorial Calender van CoSchedule is dat super eenvoudig. Ik kan in een oogopslag zien wanneer ik een Blogpost plaats of geplaatst heb en op welke dagen deze wordt doorgezet naar Facebook, Twitter, Pinterest en Google+. Er zijn meerdere apps die dat kunnen maar die hebben dus geen WordPress integratie. Juist dat laatste scheelt mij gewoon ontzettend veel tijd. Bovendien heb ik alles in één overzicht.

Ik kan precies kiezen wanneer ik berichten wilt plannen. De tijdlijn onderin iedere post geeft standaard momenten aan maar ik kan ook een exacte datum en tijd kiezen en op welke social media account ik het wil plaatsen. Op Twitter plaats ik een post vaker vanwege de vluchtigheid van het medium. Gebruik je Google+ normaal gesproken niet? Met CoSchedule kost het in ieder geval geen moeite. Hoewel geen hond iets met Google+ lijkt te doen in ons land; het is goed voor de ranking. Omdat ik zelf al veel op Facebook zit plan ik die maar een keer op mijn zakelijke profiel en die zet ik handmatig door naar mijn privé account zodat ik meer mensen op mijn zakelijke profiel krijg en hopelijk wat extra likes op de kop tik. Maar je kunt wél direct op je privé account plaatsen en zelfs in je groep, als je die hebt.

Schermafdruk 2016-09-02 01.24.45

Mijn workflow

  1. Afhankelijk van het platform waarop ik wil plaatsen kan ik mijn blogpost delen op 3 verschillende manieren: Als tekstpost, als post met afbeelding of een koppeling naar een bericht.
  2. Ik pas de tekst van de berichten aan. CoSchedule vult automatisch de {title} en {} permalink, dus heb ik geen tijd om een kort berichtje te schrijven dan hoeft dat niet. Mijn voorkeur gaat er naar uit om zelf in een korte regel te vertellen waar mijn blogpost over gaat.
  3. Als ik een blogpost naar Facebook of Pinterest doorzet upload ik zelf de foto die ik bij het bericht wil plaatsen. Ik kan ook kiezen uit de foto’s die in de blogpost zitten of CoSchedule automatisch laten kiezen.
  4. Ik kies de tijd waarop ik mijn blogpost wilt plaatsen en doorplaatsen. Zoals ik al zei, dat kan op ieder moment dat ik het wil. CoSchedule heeft overigens ook een algoritme ingebouwd om op de meest ideale momenten te posten.
  5. In de WordPress editor kan ik alle social media posts zien, inclusief de teksten die ik heb gebruikt. Als ik een blogpost wil herplaatsen kan ik dus in een oogopslag zien welke teksten ik al heb gebruikt. Een nieuwe tekst schrijven om op een andere manier interesse te krijgen. Ik kan ook de al geplande social media in dat overzicht zien en aanpassen.
  6. In de Editorial Calender kan de planning, middels Drag-and-Drop, gemakkelijk wijzigen zodat het allemaal beter op elkaar aansluit.

Schermafdruk 2016-09-02 01.29.24

Tot slot kun je, per blogpost bekijken hoe vaak iets is gedeeld op de verschillende platforms.

CoSchedule

Conclusie

Na getest te hebben met Social Pilot, Buffer en Hootsuite blijkt voor mij CoSchedule de beste oplossing. (Behalve Instagram maar dat is een volgende blogpost waard.) Helaas is de gratis trial-periode per twee weken aan de korte kant. Maar als je regelmatig blogt en een WordPress website hebt kan ik je CoSchedule echt aanraden.

CoSchedule from Garrett Moon on Vimeo.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *