BASISCURSUS VASTGOEDPRESENTATIE

Wil je starten als vastgoedstylist en wil jij je vastgoedstylingbedrijf op een gedegen manier in de markt zetten? Dan is deze basiscursus vastgoedpresentatie een must! Tijdens de cursus gaan we niet alleen uitgebreid in op het uitbreiden van je dienstverlening met professionele interieurfotografie. Ook zaken als bedrijfsvoering, tarieven en een consistente branding komen uitgebreid aan bod.

Dag 1: Vastgoedfotografie

Hoe werkt vastgoedstyling in combinatie met fotografie nou echt in de praktijk? Wat is minimaal noodzakelijk om een huis goed te presenteren en hoe doe je dat snel, praktisch en tegen een minimaal budget of zelfs zonder? Naast een gedegen basis op technisch vlak gaan we tijdens deze cursus dieper in op het vak van vastgoedstylist en hoe je meer opdrachten genereert door interieurfotografie te combineren met fotostyling. Niet ieder huis heeft vastgoedstyling nodig maar ieder huis moet wél gefotografeerd worden.

Na het onderdeel vastgoedfotografie

 • Ken je het verschil tussen fotostyling en vastgoedstyling en kunt beide op de juiste manier inzetten
 • Weet je welke stylingzaken je niet over het hoofd mag zien tijdens de fotografie maar ook welke punten je kunt oplossen in de nabewerking
 • Stel je moeiteloos je camera op de juiste manier in
 • Kies je de beste camerastandpunten
 • Kun je werken onder alle  lichtomstandigheden, je leert hoe je zelfs op een donkere dag sprankelende, lichte interieurfoto's maakt zonder te grijpen naar een externe flitser
 • Aan de hand van voorbeelden heb je geleerd wat de invloed van verschillende lichtbronnen is 
 • Heb je kennis van witbalans en hoe je deze kunt aanpassen
 • Ken je het verschil tussen fotograferen van een ruimte en het fotograferen van het aanwezige meubilair
 • Kun je alle noodzakelijke functies in Adobe Photoshop CC gebruiken waarmee je de foto's naar een hoger niveau tilt.
 • Heb je alle handvaten om een goed portfolio op te bouwen waarmee je potentiële opdrachtgevers overtuigt.

Je krijgt de volgende materialen:

Bij dit onderdeel ontvang je niet alleen alle presentatiesheets om thuis stap voor stap aan de slag te gaan met je foto’s. Je krijgt ook mijn nieuwe boek Fotografie voor Vastgoed waarin je alle informatie die je tijdens de cursus hebt gekregen terug kunt vinden. Natuurlijk krijg je ook het boek Maak van je Thuis een huis, klaar voor de verkoop waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een huis klaar kunt maken voor de verkoop. Dit boek is gericht op de consument maar je kunt mijn theorie natuurlijk vertalen naar jouw dagelijkse praktijk.

Dag 2: Ondernemen en Branding

Wie is jouw ideale klant en hoe bereik je die? Je hebt waarschijnlijk al een logo en een website maar hoe zet je die in op alle verschillende social media. Hoe zorg je er voor dat jouw merk herkenbaar is voor de buitenwereld? Niet alleen visueel maar ook tekstueel. Welke tools zet je in om je bedrijf online te promoten zonder de hele dag op social media aanwezig te zijn? Op al die vragen krijg je een antwoord.  Ik vertel je ook hoe mijn verdienmodel er uit ziet, hoe ik aan mijn opdrachtgevers kom en geef je inzicht in hoe ik mijn tarieven heb opgebouwd.

Na dit onderdeel

 • Bereken je jouw tarieven zodat je weet wat je waard bent
 • Kun je een bewuste keuze maken om voor je bedrijf te gaan bloggen of juist niet
 • Weet je welke plugins je moet inzetten op je WordPress website om hoger in de Google ranking te komen (Ik beloof geen wonderen want we kunnen niet allemaal op pagina één staan)
 • Maak je zelf je templates voor visuals in Photoshop CC voor een consistente branding
 • Ken je de beste betaalde en gratis programma’s om je social media te plannen

Ik ben geen business of marketing goeroe. Vastgoedpresentatie is al 10 jaar mijn dagelijkse werk. Daarnaast help ik regelmatig ondernemers uit allerlei bedrijfstakken met hun branding. Ook alle vormgeving van mijn boeken, website en huisstijl heb ik zelf ontworpen. Al mijn opgedane kennis en ervaring deel ik met jou! Niet met een academische inslag maar uit pure praktijkervaring.

Na afloop van deze dag krijg je:

Om een goede start te maken op social media krijg je een set Photoshop templates in verschillende formaten die je keer op keer kunt aanpassen. Daarbij krijg je een Social Media Cheatsheets waarin de juiste formaten staan voor headers en afbeelding voor alle social media kanalen. Ook krijg je een overzicht van alle tools die ik gebruik om mijn bedrijfsvoering te stroomlijnen. En als extra bonus: een notitieboek van 100 pagina’s met een praktische ringband.

Wanneer is de cursus?

Vrijdag 16 juni en vrijdag 30 juni 2017 van 10:00 tot 16:30 uur

Vrijdag 8 september en vrijdag 22 september 2016 van 10:00 tot 16:30

Schrijf je vandaag nog in!

Praktisch

De cursus Interieurfotografie voor beginnende vastgoedstylisten geef ik in een kleine groep zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht kan krijgen. Het minimum aantal deelnemers is 3, bij 5 personen is de cursus echt vol.

De cursus bestaat uit vier dagdelen verdeeld over twee cursusdagen. In de weken tussen de eerste en de tweede cursusdag ga je de aangeleerde technieken op fotografie gebied in de praktijk brengen. In die periode maak je ook de huiswerkopdracht die we de tweede dag gezamenlijk bespreken.

Deelname bedraagt € 559,- exclusief BTW per persoon. Dat is natuurlijk inclusief koffie en thee, fris, lunch en lekkers op alle cursusdagen.

Wat heb je nodig voor deelname aan de Basiscursus Vastgoedpresentatie

 • Een spiegelreflexcamera met de mogelijkheid tot volledig handmatige bediening. Zorg ervoor dat je weet hoe je de camera handmatig kunt instellen en neem voor de zekerheid de handleiding mee.
 • Een goede groothoeklens van ongeveer 10-24mm voor een cropfactorcamera en vanaf 16mm-40mm voor een full frame camera.
 • Geheugenkaarten. Ik gebruik 16gb kaarten waar ik ongeveer 600 RAW-bestanden op kwijt kan.
 • Een stevig statief met een snelkoppeling voor je camera. Heb je nog geen statief, investeer dan in een goede van bijvoorbeeld Manfrotto. Bijvoorkeur met waterpassen op de statiefkop.

Tijdens de cursus wordt gewerkt met de professionele versie van Photoshop: Adobe Photoshop CC. Houd bij de installatie van Photoshop rekening met de minimale vereisten voor installatie. Heb je nog geen Photoshop, dan kun je een trialversie van vier weken downloaden op de site van Adobe. Daarna kun je het fotografieabonnement afsluiten voor € 9,95 excl. btw per maand.

Moet jij je fotografie uitrusting nog aanschaffen? Lees dan zeker deze blogpost en ook deze. Heb je, na het lezen van deze blogs toch nog vragen over specifieke apparatuur neem dan zeker contact op voor een gedegen advies!

De cursuslocatie is in Local Hoorn, het gezellig lunchcafé in het centrum van Hoorn. Eigenaresse Nila alleen producten gebruikt uit de regio. De bovenverdieping waar de cursus wordt gegeven heeft een fijne huiskamersfeer. Het NS Station is op 300 meter lopen en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt waar je voor € 2,50 per dag je auto kwijt kunt.

Ondersteuning tot 12 maanden na de cursus!

De basiscursus Vastgoedpresentatie is een stoomcursus, vrijwel al mijn cursisten kunnen na afloop zelfstandig een prima fotoreportage maken. Loop je na afloop van de cursus tegen problemen aan of vind je het prettig dat, voor je de eerste opdrachten inlevert bij je klant, ik je beelden beoordeel en adviezen geef over hoe je je werk nog beter kunt maken in Photoshop?

Regelmatig bellen of mailen oud-cursisten me met hun vragen of beoordelingen die ik vakkundig en objectief beantwoord. Ook jij krijgt, telefonische, Skype of email-ondersteuning  tot jij echt zeker bent van je werk!

Lees hier de Algemene voorwaarden cursussen van Nicolet Groen Vastgoedpresentatie

MELD JE VANDAAG NOG AAN!

Er is maar een beperkt aantal plaatsen